Saturday, July 9, 2011

Љубовта не е да најдеш некого со кого ќе живееш, туку да најдеш некој без кого не можеш да живееш! ^^ ♥

Tuesday, May 24, 2011

ТЕ САКАМ не се кажува, ТЕ САКАМ се докажува ! ;)
Претвори го каменот во прав, солзите во смеа, темнината во светлина, мигот во вечност, годините во век, а стравот во лек, а штом ти успева да направиш се појави се и бакни ме.
Кога ќе те видам се вцрвенувам како домат, се ежам како ананас, во мене лути како да сум јадел лута пиперка. Човече, па ти ме правиш салата!

Нездраво, несватливо, тотално, незамисливо, невозможно, ненормално, лудо, волшебно, крајно, неодоливо, фамозно, искрено ТЕ САКАМ !
Ќе го научам ветрот да го изговори твоето име, цветовите да мирисаат на тебе, ќе го научам сонцето да милува како твојата дланка, ѕвездите да сјаат како твоите очи. Тогаш ќе бидеш сегде околу мене..
Никогаш не ми вели те сакам ако не ти значам, никогаш не ми зборувај за чувства ако не постојат, никогаш не ме допирај ако имаш намера да ми го скршиш срцето.
Ти имаш нешто најубаво, нешто најпрекрасно, нешто најшармантно, нешто што другите го немаат.Ти ме имаш мене...
Во љубовта понекогаш и се страда и се губи но највеќе сепак страда оној што силно,силно љуби.
Се минува ко тивка река но љубовта останува до века.
Љубовта не се учи љубовта не се прави љубовта е тогаш кога срцето ке јави.
Љубовта е звезда што небото го краси треба да се чува да не се изгаси.
What I feel for you
is really true
You got to know
I need you so
When you are gone
I can't go on
can't you see
that you are the only one for me?

Што значи бројот 721? 
-Значи „Те сакам“ – 7 букви, 2 збора, 1 значење… :))
I miss you ... I need you ... More and more ... each day ... 
I love you ... more than words 
... can ever say.
Ме гледаш, ме тераш да се насмевнам, 
се плашиш, а сакаш да ти се приближам. 
Пушти ноќта да те води кај што сака срцето. 
Може љубов ќе се роди ако било судено. 
Сакам да си мој барем вечерва, ѕвезди да ловам во твојата постела.
 Да те гушнам толку силно како нешто најскапо, да ти шепнам дека од среќа се плаче еднаш во животот. 
Те гледам и сакам да сме заедно, ми требаш еј кажи го нежно името за да можам да се сетам дали песна постои или треба да се измисли...
Don't say you love me unless you really mean it,
because i might do something crazy
like belive it.
"WHAT EACH KISS MEANS"
- Kiss on the Forehead : We're cute together .
- Kiss on the Cheek: We're friends.
- Kiss on the Hand :  I adore you.
- Kiss on the Neck: I want you, now.
- Kiss on the Shoulder: Your perfect.
- Kiss on the Lips: I LOVE YOU...
Замисли ме како капка вода.
Ако ме држиш во рака ќе излеам,
ако ме држиш на сонце ќе испарам,
ако ме држиш на ладно ќе замрзнам.
Затоа држи ме во срцето за вечно да останам ;)